SPESIALSØK – noe for deg og din hund?

Snuppa & Tulla

Tenker du kanskje at spesialsøk er noe som bare passer for typiske “brukshund” raser? Da kan jeg fortelle deg at dette er noe de aller fleste kan ha både glede og nytte av å drive med.

La meg presentere Snuppa (8 mnd) og Tulla (1 år og 9 mnd). De er begge av rasen Newfoundlandshund (populært kalt “nuffer”). De er så mye mer enn bare et vakkert utseende! Opprinnelig ble denne rasen brukt til livredding i snø og vann. Nuffer er både arbeidsvillige og utholdende noe disse to er gode eksempler på.

Snuppa og Tulla er så heldige å ha Monica Bargum som eier og hun jobber veldig bra med hundene sine. I tillegg til vannredning trener Monica spesialsøk (og andre former for søk) her hos Casalinga Hundeskole. Begge viser høy motivasjon for å søke, jobber konsentrert (full fokus på “jobben”) og har etter hvert trent opp en utrolig utholdenhet i søksarbeidet. Spesielt imponerende at Snuppa (8 mnd) jobber så fokusert over tid og fortsatt er motivert når “jobben” er gjort og treningsøkta er ferdig.

Men som med alt annet kommer ikke fremgang helt av seg selv. Monica har selvsagt lagt ned mye innsats i treningen for å komme dit de er i dag. Hun tar til seg lærdom ved å trene med egne hunder, observere andre hunder jobbe og tips fra instruktøren. Denne lærdommen tar hun med seg og bruker i videre trening.

Bonusen for å la hundene få bruke luktesansen sin er fornøyde og avslappende hunder dagen derpå. Noe å tenke på for de som har hunder med mye energi og høy arbeidslyst.

Her hos Casalinga Hundeskole har vi fokus på trivsel for både hunder og eiere, enkle treningsmetoder og bruk av enkelt utstyr. Trening skal være gøy for både hund og eier 🙂 Gang på gang får vi bekreftet at dette også gir gode resultater.

To fornøyde hunder som slapper av etter gårsdagens treningsøkt

Tekst av Mette Bråthen (bilder og navn er publisert med samtykke fra eier)