Litt fra SPORKURSET 10. + 11. juni

Her hos Casalinga Hundeskole har vi hatt en fantastisk gjeng på grunnleggende sporkurs i helgen. Motiverte, positive, fornuftige, flinke og kjempehyggelige eiere var med på å gjøre helgen både morsom og lærerik. Og det beste av alt var å se at hundene også syntes at dette var kjempegøy 🙂

Vi starta som vanlig med teori og litt praktisk trening i forhold til bruk av utstyr. Dette gjør at de som skal trene hundene sine er bedre forberedt til den praktiske treningen og at både de og hundene kan få litt mer “arbeidsro” når de skal ut å gå spor. Så lot vi hundene få en liten økt inne for å se/evaluere i forhold til figuranter/gjenstander i sporet. Flere av hundene kjente vi fra før, men vi fikk også gleden av nytt bekjentskap 🙂 Deretter ble det lagt en plan for hvordan helgen og området skulle disponeres.

Vi evaluerte og la planer videre basert på erfaringer fra hver økt. Her er det mye som skal tas hensyn til, ikke minst hvordan de enkelte hundene takler varme, om de kan bevege seg i ulendt terreng, hva de trenger av påvirkning osv. Hundene fikk vist oss litt av sitt potensiale og overrasket oss positivt gjennom hele helgen 🙂

Eierne fikk også prøvd seg på samarbeid om å planlegge hvordan de skulle fordele et område og legge kryssende spor. Med litt innspill fra instruktøren (mye som skal tenkes på…) løste de oppgaven med glans.

Håper dere fikk med dere en god porsjon kunnskap og erfaring som dere kan bruke i videre trening.