Sporkurs 17. + 18. juni 2023

Denne helgens hadde vi besøk av to leonbergere og to svenske lapphunder.

Lørdag tro værgudene til med å gi oss en av årets varmeste dager, men med fleksible deltakere/instruktør var det mulig å tilrettelegge helgen sånn at vi likevel fikk gjennomført sportreningen. Når man skal lære å gå spor handler det mye om planlegging og tilrettelegging som kan gjøres mens hundene hviler i skyggen. Søndag startet vi tidlig og solen glimret med sitt fravær så da fikk vi trent som planlagt. Knotten valgte å melde sin ankomst for sesongen, men ved hjelp av insektsspray fikk vi de stort sett til å holde seg på “akseptabel” avstand.

Vi startet (som alltid her hos Casalinga Hundeskole) med litt teori som etter hvert ble satt ut i praksis. Det er like fantastisk hver gang man opplever at hundene selv “tar tak i sporet” og har framdrift. Spesielt rørende når man opplever at hunder med litt lav selvtillit også lykkes.

Både hundene og førerne var veldig flinke og løste alle oppgavene de ble satt til. Sporty eiere som tok utfordringen med å gå sporene instruktøren hadde vært ute og lagt til dem før de kom.

I løpet av helgen ble alle figuranter og gjenstander funnet i god behold. Det ble til og med gjort et funn som ikke var “plantet” i sporet med vilje (altså noe som faktisk var mistet).

Håper dere fortsetter å bygge videre på det vi gjorde denne helgen og at vi kan følges videre.

Tekst og bilder: Mette Bråthen (bildene er delt med tillatelse av deltakerne)

Hunden har funnet en tapt stoffbit og er klar for å fortsette videre på sporet 🙂
Sporslutt er funnet og belønning venter 🙂
Ett øyeblikk av gjensidig hengivenhet mellom figurant og hund.
Motivert og klar for å få på seg sporlina og komme seg på sporet 🙂
En velfortjent drikkepause 🙂